1.Düşük Maliyet :Sunucu hizmeti alan müşteri ister büyük bir firma, isterse küçük bireysel web sitesi olsun bulut sunucu sayesinde veri barındırma hizmetlerini daha az maliyetle karşılayabilecektir.
2.Geniş çalışma alanı: Bulut sunucularda alan sınırlaması yoktur ve kullanılan alan veri boyutuna göre esnetilebilmektedir, kullanıcı ihtiyaç duyduğu alan kadar ödeme yapmaktadır.
3.Erişim hızı: Bulut sunucular güncel teknoloji kullandığı için, sisteme erişim ve veri okuma hızı yüksektir. Kullanıcıların erişim altyapısına bağlı olarak istedikleri sunucu ve veriye daha hızlı erişebilmektedirler.
4.Verilerin korunması: Bulut sunucularda, veri barındırma alanlarına sadece yetkili kullanıcılar erişim yapabilmektedir. Sistem üzerinde veriler otomatik yedeklenebildiği için verilerin korunması daha güvenlidir.
5.Yüksek verimlilik: Bulut sunucularda üst düzey verimlilik sağlayan yazılımlar kullanılır
6.Donanımsal Bakım istememe: Bulut sunucu sistemleri, sanal sunucular üzerinden çalıştığı için donanım arıza oluşumları meydana gelmemektedir. Bunun için bakım ve teknik destek istemezler.
7.Esnek Kaynak:Sanal sunucularda kaynaklar ihtiyaca göre şekillendirebilmektedir.
8.Kolay Yedeklenebilme: Bulut sunucular, kolay yedeklenebilme özelliklerinden dolayı barındırdıkları tüm verileri yedekleyerek koruma altına almaktadır, felaket senaryosun da sanal sistemlerin geriye dönüşü çok daha hızlı olmaktadır.
9.Yüksek Erişim Trafiği: Kullanıcı trafiğinin yüksek verimlilikte yapılmasını sağlamaktadır.
10.Bütçe yönetimi: Firma ve kişiler sunucu hizmetleri için bir bütçe ayırmak zorundadır. Bulut sunucularda ihtiyaç duyulan kaynak miktarına ödeme yapıldığı için bütçe daha rahat kontrol edilebilmektedir.
11.Kesintisiz Hizmet: Bulut sunucularda, güncelleme ve bakım otomatik veya planlı yapıldığından erişim kesintileri minimum düzeydedir